Martin Knold

Rod- og stubfræsning

Professionel og effektiv rodfræsning og stubfræsning i Nordsjælland

Stubfræsning fjerner effektivt træstubbe og rodnet

Har du fået fældet et eller flere træer, hvor træstubben står tilbage? Og vil du gerne udnytte området til planter, græsplæne eller måske flisebelægning?

Der er flere grunde til at vælge professionelt udført maskinel rod og stubfræsning til at fjerne stubbe og rodnet fra din have. Den mest oplagte er at manuel opgravning af en træstub er både tidskrævende og fysisk hårdt arbejde. Her er stubfræsning en langt mere effektiv og nem løsning til at fjerne genstridige trærødder. 

Jeg kommer gerne ud og hjælper med stubfræsning – uanset om det er stubben fra et gammelt træ eller det netop er blevet fældet.

3 grunde til at fjerne træstubbe i haven

Æstetik

En bar træstub der står tilbage kan se grim ud og kan ødelægge det overordnede indtryk. Hvis den ikke fjernes, kan der også komme svampe og nye skud.

Plads

En træstub kan gøre det vanskeligt at plante andre træer eller planter. Fjernelse af stubben frigør plads og giver mulighed for mere beplantning.

Træsygdomme

Hvis en træstub er inficeret med sygdomme eller skadedyr, kan det sprede sig til andre træer og planter. Ved at fjerne træstubben forhindrer det spredning.

stubfraesning-efter

Maskinel fjernelse af træstubbe og rødder

Stubfræseren er 75 cm bred og kan derfor komme ind af de fleste havelåger. Den er meget mobil og skånsom mod terrænet, da den har bælter. Derudover har jeg altid køreplader med, hvis I ønsker at minimere kørespor på græsplænen. 

Inden træstubben bliver skåret op, spærrer jeg af med sikkerhedshegn for at beskytte publikum og vinduer mod flyvende sten og jord. 

OBS. Jeg tager forbehold for eventuelle ledninger og rør i jorden, som ikke er markeret eller oplyst inden bortfræsning af stubben. 

5/5

Hvad er stubfræsning?

Stubfræsning er en proces, hvor jeg ved hjælp af en stubfræser gradvist skærer træstubben og dens rodnet op i mindre stykker, så der til sidst kun er savsmuld og flis. Stubfræseren fræser træet op ca. 30 cm under terræn, så den får også fat i træets rodnet. 

Efter at træstubben er savet op vil der være et mindre hul i jorden med savsmuld, der er lige til at fjerne.

Derefter er området klar til at fyldt med jord, og der kan sås græs eller beplantning henover eller lægges fliser alt efter hvad I ønsker.

Efterfølgende kan der f.eks. sås græs eller hvis stubben har stået i et bed kan plantes på dennes placering.

Pris for rod- og stubfræsning

Det koster fra 10 kr. pr. cm stub inkl. moms.

Det vil sige, at en stub der er 60 cm i diameter koster 60 cm x 10 kr. = 600 kr. inkl. moms.

Prisen er kun for stubfræsning og ikke inklusive oprydning og evt. etablering af græsplæne. 

Mindstepris pr. opgave er 1100 kr. inkl. moms.

Kontakt mig i dag og få mere information og en gratis vurdering!

stub- og rodfræsning med afskærmning